Sommerstrikk

Greit med strikking på sommeren også. En jeg kjenner påstår at de som strikker – strikker hele året! Antagelig en påstand som stemmer godt.

Jeg har alltid flere strikkeprosjekter samtidig, på sommeren er det smart. Da har man strikking til hver anledning og til vær å føre. Det vil si er det stekende sol og utevær kan det bli varmt å strikke på siste rest av en genser eller kofte. Det samme om man sitter på med bil og det er svingete eller humpete da kan det være vanskelig å følge med på mønsterdiagram. Da passer det bedre med mindre og enklere strikketøy.

Da kan det passe bra med noe så enkelt som en vrangbord eller et mindre strikkeplagg i ensfarget strikk. Med ett nøste slipper man å surre opp garn som har tvinnet seg sammen…. Om man ikke strikker i bomullsgarn så et Drops Baby Merino og Merino Extra Fine garn som er fine og strikke med i godt vær.

 

Små plagg som denne ullbuksa (oppskrift Daniel) går det fort å strikke. Jeg strikket denne i to farger til da jeg ført var igang. Så får man mønsteret og størrelsen i fingrene også.